Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Fraction Calculator: Μια αριθμομηχανή Κλασμάτων για Android!


Οι Νέες Τεχνολογίες είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης σχολικής πραγματικότητας και, εφόσον τα κινητά τηλέφωνα δεν λείπουν από κανέναν μαθητή, εμείς αποφασίσαμε να τα εκμεταλλευτούμε προς όφελος της μάθησης! Αυτός είναι και ο στόχος του m-Learning (ή mobile learning, κινητή μάθηση).



Αυτή τη φορά έχω να προτείνω την εφαρμογή για κινητά android, Fraction Calculator, που ανέπτυξε ο μαθηματικός Παντελής Μπουμπούλης. Πρόκειται για μια απλή και εύχρηστη αριθμομηχανή για πράξεις μεταξύ κλασμάτων. Ο μαθητής εισάγει την κλασματική παράσταση που θέλει να υπολογίσει και η εφαρμογή δίνει το τελικό αποτέλεσμα, τόσο σε κλασματική μορφή, όσο και ως δεκαδικό αριθμό. Επιπρόσθετα, ο μαθητής μπορεί να δει πολύ αναλυτικά όλα τα βήματα των υπολογισμών, ώστε να κατανοήσει τη διαδικασία. Μπορεί, επίσης, να επιλέξει αν θέλει να δει το τελικό αποτέλεσμα ως απλό κλάσμα ή ως μεικτό αριθμό (η μορφή του μεικτού αριθμού χρησιμοποιείται πολύ στο δημοτικό αλλά και στο γυμνάσιο).







Είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Play Store και μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας εδώ.  


2 σχόλια:

  1. Να που έχουν αναπτυχθεί πολλές μαθηματικές εφαρμογές σε λογισμικά για προγράμματα προσβάσιμα Φωτεινή. Και αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο και σαν εκπαιδευτικό βοήθημα.
    Καλησπέρα καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά χρήσιμο.Πρακτικοτητα και ευαιλιξια! Μπράβο, εξαιρετικό.
    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή