Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

"Η εκδίκηση του Πυθαγόρα"

 

Ο διάσημος μαθηματικός και φιλόσοφος Πυθαγόρας δεν άφησε πίσω του κανένα γραπτό κείμενο. Αν, όμως, δεν ίσχυε κάτι τέτοιο και το χειρόγραφο απλώς δεν βρέθηκε ποτέ; Πού μπορεί να βρίσκεται; Και ποιες πληροφορίες θα αποκάλυπτε;


"Η εκδίκηση του Πυθαγόρα", μαθηματικό μυθιστόρημα


Ο Τζουλ Ντέιβιντσον, ένας νεαρός Αμερικανός μαθηματικός, επιλύει κάποια δύσκολα μαθηματικά προβλήματα στο διαδίκτυο και πέφτει πάνω σε μια σέχτα νεοπυθαγορείων που αναζητούν τη μετενσάρκωση του Πυθαγόρα. Στην άλλη άκρη του ωκεανού, ο 'Ελμερ Γκάλγουεϋ, καθηγητής αρχαίας ιστορίας στην Οξφόρδη, ανακαλύπτει ένα αραβικό χειρόγραφο που αναφέρει την ύπαρξη ενός αρχαίου παπύρου - γραμμένου πιθανόν από τον ίδιο τον Πυθαγόρα. Άγνωστοι μεταξύ τους, ο Τζουλ και ο Έλμερ έχουν ο καθένας τους πληροφορίες που τις χρειάζεται ο άλλος και, καθώς σπεύδουν να λύσουν τους φιλοσοφικούς και μαθηματικούς γρίφους που έχουν εμφανιστεί μπροστά τους, οι δρόμοι τους τελικά διασταυρώνονται.


Από την ακαδημαϊκή Οξφόρδη ως τα προάστια του Σικάγο και την ιστορική Ρώμη, η Εκδίκηση του Πυθαγόρα του Αρτούρο Σανγκάλλι είναι ένα θρίλερ που θα κρατήσει τον αναγνώστη σε αγωνία από την αρχή ως το εκπληκτικό τέλος. 


3 σχόλια:

  1. Ω το ακούω εξαιρετικά ενδιαφέρον, Φωτεινή. Ο Πυθαγόρας είναι από τους αγαπημένους μου φιλόσοφους. Κρατώ σημείωση, Φωτεινή, για το βιβλίο. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μυθιστόρημα φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, δεν αποκλείεται καθόλου να υπάρχει όντως τέτοιο χειρόγραφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρον Φωτεινή μου. Με προκαλείς να το διαβάσω! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή